Volledig scherm
De politie laat er geen misverstanden over bestaan: straatracen gaat zomaar niet, waarschuwt dit grote bord. © Guido van der Heijden

Extra controles op illegale straatraces in Hoek

TERNEUZEN - De politie is de komende tijd extra alert op straatraces in de gemeente Terneuzen. Deelnemers en bezoekers riskeren een boete van 160 euro, waarschuwt de politie.

Afgelopen zondag zagen agenten aan de Savoyaardsweg in Hoek een groep van zeker zeventig auto’s en motoren en zo’n honderd mensen die op beperkte schaal onderling aan het racen waren. Een inwoner van Axel, die bekend is bij de politie omdat hij in 2014 illegale straatraces organiseerde, trad op als organisator. Mede door de aanwezigheid van de agenten, werd de straatrace afgebroken en vertrok iedereen.

Samenscholingsverbod

Afgelopen week hebben de burgemeester, de teamchef van de politie en de officier van justitie met elkaar overlegd en een aantal maatregelen genomen. Zo heeft de organisator te horen gekregen dat hij moet stoppen met deze straatraces. Als hij toch illegale races houdt, krijgt hij een gebiedsverbod en een dwangsom. Verder is in de omgeving van de Savoyaardsweg een samenscholingsverbod ingesteld. Deelnemers én bezoekers riskeren zo een boete van 160 euro. De gemeente heeft borden geplaatst. Ook is bekend dat in België wordt geracet. De lokale Belgische politie is hiervan in kennis gesteld. De komende tijd is de politie in Zeeuws-Vlaanderen extra alert op straatraces in de regio.

Volledig scherm
Bandensporen op het wegdek laten zien dat hier op de Savoyaardsweg behoorlijk wordt gescheurd. © Guido van der Heijden
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. IJzendijke weer twee dagen oorlogsgebied, bij viering 75 jaar bevrijding
    PREMIUM

    IJzendijke weer twee dagen oorlogsge­bied, bij viering 75 jaar bevrijding

    IJZENDIJKE - Het centrum van IJzendijke is dit weekend weer twee dagen oorlogsgebied, met zaterdag legervoertuigen en zwaarbewapende militairen in de Koninginnestraat en op de Markt. Net iets meer dan 75 jaar geleden was dat ook zo, toen Canadezen IJzendijke 17 oktober 1944 bevrijdden. Zondag gaan de activiteiten nog door, bij de boerderij van de familie De Dobbelaere aan de Isabellaweg waar bij een ontploffing 20 oktober 1944 veel mensen omkwamen.