Het nieuwe vakantiepark in de Lampzinspolder moet komen in een gebied van tien hectare dat ingeklemd is tussen andere vakantieparken en campings.
Volledig scherm
Het nieuwe vakantiepark in de Lampzinspolder moet komen in een gebied van tien hectare dat ingeklemd is tussen andere vakantieparken en campings. © Google Maps

Engelse vliegtuigbom gevonden in polder Nieuwvliet

NIEUWVLIET - Tijdens bodemonderzoek in de Lampzinspolder tussen Nieuwvliet-Dorp en Nieuwvliet-Bad, is een Engelse vliegtuigbom uit WOII gevonden. Dat meldt de gemeente Sluis. Er zijn veiligheidsmaatregelen getroffen, waardoor er geen gevaar is voor de omgeving. 

 1. Met de visserij verdwijnt de ziel uit Breskens
  PREMIUM
  REPORTAGE

  Met de visserij verdwijnt de ziel uit Breskens

  Het zat eraan te komen. Met de visserij in Breskens gaat het al jarenlang niet best. Nog slechts één professionele visser met een BR-nummer (waarbij BR staat voor Breskens) is er actief. Het slotakkoord wordt de verwachte sluiting van de vismijn. ,,De ziel verdwijnt uit het dorp”, zegt de ene visser. Een ander is heel wat minder sentimenteel. ,,Als er maar iets van de visserijcultuur overblijft.” Hoe dan ook, Breskens zal straks Breskens niet meer zijn.
 1. Leonardo heeft 9 miljoen likes op zijn filmpjes van zandkastelen: 'Soms geloof ik het zelf niet'
  Play

  Leonardo heeft 9 miljoen likes op zijn filmpjes van zandkaste­len: 'Soms geloof ik het zelf niet'

 2. Bekijk hier in samenvatting hoe Feyenoord Ajax laat ontsnappen
  Play

  Bekijk hier in samenvat­ting hoe Feyenoord Ajax laat ontsnappen