In het nabijgelegen Waterdunen werd in 2019 ook al een Engelse vliegtuigbom gevonden.
Volledig scherm
In het nabijgelegen Waterdunen werd in 2019 ook al een Engelse vliegtuigbom gevonden. © Boaz Timmermans

Engelse bom gevonden op vakantiepark Zeebad in Breskens

BRESKENS - Op vakantiepark Zeebad in Breskens is bij een explosievenonderzoek een Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De vijfhonderdponder wordt vrijdag 12 november onschadelijk gemaakt.

 1. Kees en Lenno Hanse op akkerbouw- en energiebedrijf de Willemshoeve: ‘We moeten de wereld kunnen voeden’
  PREMIUM
  Video

  Kees en Lenno Hanse op akkerbouw en energiebe­drijf de Willemshoe­ve: ‘We moeten de wereld kunnen voeden’

  ZIERIKZEE - Het is zo’n ochtend. Lenno heeft net zijn bestelwagen in de kreukels gereden. Het was op de kruising ter hoogte van Colijnsplaat, verkeerslicht op oranje, Lenno dacht doorrijden, zijn voorganger dacht remmen. Maar goed, hij kon ongedeerd met zijn vader mee terug naar hun boerderij bij Zierikzee. Daar is het nog niet gedaan met de rampspoed. We zitten net in de keuken als de buurman belt. Hij is suikerbieten van het land aan het rijden. Zijn kiepkar is van de bemodderde weg in de sloot gegleden. Lenno heeft zijn tractor al gestart.
 2. Geen geld voor brood, geen geld voor tampons. En ondertussen bloed je door
  PREMIUM
  video / poll

  Geen geld voor brood, geen geld voor tampons. En ondertus­sen bloed je door

  VLISSINGEN - Groenten kopen, of tampons? Veel vrouwen breken zich daar elke maand het hoofd over. Want als je moet rondkomen van een paar tientjes in de week, is je geld snel op. In de strijd tegen deze ‘menstruatie-armoede’ zijn in Zeeland zes uitgiftepunten geopend voor gratis producten. Dat zijn er 94 te weinig, zegt het Armoedefonds. Want in Zeeland worstelen naar schatting 10.000 vrouwen met dit probleem.