Volledig scherm
Bas Wolferts, zwager van de omgekomen vrouw, staat voor de rechtbank in Middelburg met een portret van beide slachtoffers . © Theo Giele

Eis 5 jaar cel tegen man die dronken met 112 km/u twee fietsers doodreed in Goes

live twitterMIDDELBURG - Het OM heeft vijf jaar cel en vijf jaar rijontzegging geëist tegen de 20-jarige S.M. uit Kloetinge, die in oktober vorig jaar een stel op een fiets doodreed. Een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige Macedonische vriend werden geschept op de Van de Spiegelstraat, waar de man met grote snelheid en onder invloed van alcohol reed. 

Vandaag diende de rechtszaak in Middelburg. Familieleden van de slachtoffers waren daarbij aanwezig. Een zwager van de omgekomen vrouw droeg een grote foto van de slachtoffers. Familieleden maakten tijdens de rechtszaak gebruik van hun spreekrecht. Een zus van de omgekomen Alice Dessi gaf aan dat ‘die dag voor ons alles is veranderd. Onze wereld stortte in. Ons leven heeft zijn glans verloren.” Een zus van Miki Trpkovski verweet de verdachte dat die ‘het leven van heel mijn familie kapot heeft gemaakt'. 

Teveel gedronken

Volledig scherm
Bloemen op de plek van het ongeluk. © Johan van der Heijden

Het ongeluk vond in de nacht van 28 oktober plaats. Alice en Miki fietsten over de Van de Spiegelstraat en werden rond 04.15 uur vlakbij spoorwegovergang ‘Ockenburgh’ aangereden door de Kloetingenaar. Hij bleek teveel te hebben gedronken: 355 ugl, terwijl voor een beginnend bestuurder 88 ugl is toegestaan.
Uit onderzoek is ook gebleken dat de man minstens 100 kilometer per uur moet hebben gereden, terwijl daar 50 is toegestaan. Voor de officier van justitie was dat, gecombineerd met eerdere verkeersdelicten van de man, reden om vijf jaar cel te eisen, en daarna nog vijf jaar rij-ontzegging. 

De advocaat van de verdachte van dat veel te hoog. Hij wees onder meer op de jeugdige leeftijd van zijn cliënt en vond dat er niet genoeg bewijs was dat de verdachte zo hard heeft gereden als in het onderzoek wordt beweerd.

De rechter doet over twee weken uitspraak. 

Onze verslaggever twitterde tijdens de rechtszaak over het verloop daarvan. Lees hier terug: