Beoogde plek voor extra parkeerplaatsen bij het MFC De Korre in Breskens
Volledig scherm
Beoogde plek voor extra parkeerplaatsen bij het MFC De Korre in Breskens © Google Maps

Einde aan verkeerschaos rond De Korre in Breskens

BRESKENS - De gemeente Sluis gaat een einde maken aan de verkeerschaos rond het multifunctioneel centrum De Korre in Breskens. Extra parkeerplaatsen, 17 stuks, zijn voorzien ten zuiden van het gebouw aan de Ghistelkerke. Het bestemmingsplan moet daarvoor worden gewijzigd.

In normale tijden is het vier keer per dag spitsuur rond  het MFC. Ouders komen hun kinderen brengen of halen van school en bezoekers willen hun auto kwijt om een activiteit in het centrum bij te wonen of naar de bibliotheek te gaan. De ‘kiss&ride zone’ die bij de bouw van het centrum werd aangelegd en dwars over het schoolplein loopt, was van begin af aan geen succes, waardoor de doorstroming op het parkeerterrein aan het Molenwater regelmatig stropt. 

De gemeente Sluis wil nu het bestaande parkeerterrein van 11 vakken aan de zuidkant van het gebouw vergroten met nog eens 17 plekken. Daarvoor moet wel een deel van het gras en de bosjes wijken. Bezwaarmakers kunnen tot en met 14 mei reageren op de voorgestelde bestemmingsplanwijziging.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.