Doosje met jodiumtablettten (kaliumjodide).
Volledig scherm
PREMIUM
Doosje met jodiumtablettten (kaliumjodide). © ANP XTRA

Eerste jodiumtabletten worden deze zomer vervangen

BORSSELE - Zeeuwen die in een straal van 20 kilometer rond de kerncentrales in Borssele en Doel wonen, krijgen deze zomer nieuwe jodiumtabletten. Het gaat om mensen onder de 40 jaar. 

 1. Eis: acht maanden cel voor Axelaar voor inrijden op dronken plaatsgenoot
  PREMIUM

  Eis: acht maanden cel voor Axelaar voor inrijden op dronken plaatsge­noot

  MIDDELBURG - Officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk was donderdag nog redelijk genadig met zijn strafeis tegen de 23-jarige L. M. uit Axel: acht maanden cel en een rijverbod voor negen maanden. De tien maanden cel die M. nog van een eerder vonnis boven het hoofd hingen, had Suijkbuijk er ook nog bij kunnen eisen, maar hij gaf M. nog een kans door zijn eerder opgelegde proeftijd met een jaar te verlengen.
 2. De boulevard is van iedereen: en dat maakt het juist zo lastig
  PREMIUM
  REPORTAGE I VIDEO

  De boulevard is van iedereen: en dat maakt het juist zo lastig

  Wonen aan de Vlissingse boulevard. Voor velen is het een droom, voor anderen begint het meer op een nachtmerrie te lijken. Zij zien samenscholende jongeren die alcohol drinken uit scooterkoffers, liggen wakker van scheurende auto’s en knallende motoren, ze kijken uit op overvolle prullenbakken, dealers die lachgasballonnen bijvullen en drugs verkopen. De boulevard verloedert, zeggen zij. Het is er gezellig, zeggen anderen: ‘Wij zijn ook jong geweest.’ Tijd om op onderzoek uit te gaan.