Volledig scherm
Op landgoed In de Morelleput bij Nieuwvliet werd voor het eerst een minifestival gehouden, met onder meer een optreden van de band Van Talud uit Groede. © Peter Nicolai

Eerste editie minifestival bij In de Morelleput wordt maxifestival

NIEUWVLIET - Op landgoed In de Morelleput bij Nieuwvliet werd zaterdag voor het eerst een minifestival  gehouden. Het werd een maxi evenement. Oud en jong, mensen uit de streek en toeristen, verdrongen zich in de grote speelschuur. 

Op de unieke locatie van de familie De Zwart maakte de organisatie de tuin in de namiddag gereed voor de bezoekers. Iedereen was welkom, met en zonder picknickmand. Na de zoveelste zomerse bui kon er gelukkig uitgeweken worden naar de schuur. De band Van Talud, een folkrockband uit de Groe, trad het eerste uur op. De broers Robert en Peter Quaak zingen en spelen sinds een aantal jaren samen met Koen Capelle. Er werd door veel bezoekers volop meegezongen. ‘Geluk ligt om de hoek, mits je niet te verre zoekt’, bleek een topper. De band zingt voornamelijk in het dialect van West Zeeuw-Vlaanderen, in de eigen taole. Het tweede uur, terwijl de bezoekers nog steeds toestroomden, was de beurt aan het duo Handmade Moments. Anna Moss en Joel Ludford, twee Amerikaanse muzikanten, trekken al jarenlang samen over de wereld. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 19 september: 75 jaar bevrijding in Westdorpe

    19 september: 75 jaar bevrijding in Westdorpe

    Op 19 september wordt de bevrijding van Westdorpe in 1944 is Westdorpe herdacht. Samen met de leerlingen van groep 5 tot en met 8 van basisschool de Kreeke wordt stil gestaan bij deze dag. De leerlingen komen rond 14.00 uur naar “de Kirke”waar ze onder andere in het museum uitleg krijgen over de oorlogsjaren in Westdorpe. Rond de klok van 14.40 uur zal men gezamenlijk de bevrijding herdenken rond het oorlogsmonument op de begraafplaats. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. De herdenking wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus. De Mariakapel in “de Kirke”is die middag ook het open.
  2. 5 oktober: Britse bluesgitarist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen

    5 oktober: Britse bluesgita­rist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen

    Op zaterdag 5 oktober speelt de Britse bluesgitarist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen. Al meer dan vijftien jaar maakt deze blueslegende op overtuigende wijze furore in de Europese bluesscene. Hoewel Bryant diepe wortels in de blues heeft, laat hij zich niet beperken door de grenzen van het genre. Hij heeft zich dan ook ontwikkeld tot een singer-songwriter die zijn heftige gitaaruitbarstingen handig combineert met subtiele emotionele ontboezemingen. De aanvang van het optreden is om 20.30 uur en kaarten zijn te verkrijgen via de website van Porgy en Bess: www.porgyenbess.nl.