Paula van Tiel (links) gaat op pad met vrijwilligers van Vier het Leven, Trees de Blok-van Herpen en Ankie Stroo (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Paula van Tiel (links) gaat op pad met vrijwilligers van Vier het Leven, Trees de Blok-van Herpen en Ankie Stroo (rechts) © Camile Schelstraete

Eenzaam, geen auto of bang in het donker? Vrijwilligers van Vier het Leven slepen je gewoon mee

BRESKENS - De 75-jarige Paula van Tiel uit Breskens is echt niet eenzaam. Maar om nu in je eentje naar het theater te gaan, zeker als je ook nog slechtziend bent en ‘s avonds na tienen met de bus niet meer thuis kunt komen. Dat ziet ze niet zitten. Met een vrijwilliger van Vier het Leven durft ze wél.

Vier het Leven neemt ouderen mee uit naar theater, museum, film of concert in de regio. Vrijwilligers halen de mensen op, begeleiden hen tijdens de voorstelling en brengen ze na afloop weer netjes thuis. De stichting bestaat landelijk ruim 15 jaar; de regio Zeeuws-Vlaanderen viert in oktober haar vijfjarig bestaan. Dat doet zij op woensdag 9 oktober met een matineevoorstelling van het duo ‘De tijd van toen’ in de Halle in Axel.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement