Aspirant-wethouder René de Visser (links, SGP) en Marcel Steketee (HVV) zochten elkaar direct op nadat bekend werd dat ze respectievelijk vier en drie zetels hadden gehaald bij de gemeenteraadsverkiezingen in Veere. VVD’er Jan te Veldhuis is aangesteld als informateur om de coalitieonderhandelingen te leiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Aspirant-wethouder René de Visser (links, SGP) en Marcel Steketee (HVV) zochten elkaar direct op nadat bekend werd dat ze respectievelijk vier en drie zetels hadden gehaald bij de gemeenteraadsverkiezingen in Veere. VVD’er Jan te Veldhuis is aangesteld als informateur om de coalitieonderhandelingen te leiden. © Emile Calon

Een informateur aan de onderhandelingstafel: ‘Zo wek je vertrouwen’

VLISSINGEN - Politiek coryfeeën duiken overal op als leider van coalitieonderhandelingen. Zo’n extern informateur wekt vertrouwen, is de gedachte in steeds meer Zeeuwse gemeenten. Onzin, vinden anderen. ,,We kunnen het prima zelf.”

 1. Hij kampt met gokverslaving en is geen onbekende voor het gerecht: pleegde jonge vader (32) de moord op Marleen (64)?
  PREMIUM

  Hij kampt met gokversla­ving en is geen onbekende voor het gerecht: pleegde jonge vader (32) de moord op Marleen (64)?

  Moest Marleen V.L. (64), de Oostendse weduwe die net over de grens in Koewacht gedumpt werd, dood voor haar geld? Daar lijkt het gerecht steeds meer van uit te gaan. De hoofdverdachte E.S. (32) had namelijk een hechte band met het slachtoffer, dat ook een peettante was van zijn jongste kind. In ruil voor geld zou E.S. — ondanks het leeftijdsverschil— zelfs aan een geheime relatie met de oudere vrouw begonnen zijn. De jonge vader wacht momenteel in een Duitse cel op zijn overlevering aan België.
  Koewacht