Wiskundedocent Bart Vercauteren geeft vanuit Hulst een interactieve les die in Terneuzen en Oostburg mee te volgen is.
Volledig scherm
PREMIUM
Wiskundedocent Bart Vercauteren geeft vanuit Hulst een interactieve les die in Terneuzen en Oostburg mee te volgen is. © Camile Schelstraete

Eén docent geeft les aan leerlingen op drie locaties tegelijk: ‘Dit is uniek’

TERNEUZEN - Je hand opsteken, iets opschrijven of toelichten aan de docent, terwijl die kilometers verderop zit en álles ziet en hoort. Het lijkt iets uit een futuristische film, maar sinds vandaag kan dat op de drie middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen.  

,,Wat we hebben is uniek, we zijn hier aan het pionieren”, zegt Piet de Witte, voorzitter van de Stichting Voortgezet Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen. Dinsdagmiddag werd de Extended Classroom, oftewel onderwijs op afstand, gepresenteerd op drie plekken tegelijk. 

Het Reynaertcollege in Hulst, het Zwin College in Oostburg en het Lodewijk College in Terneuzen hebben een speciaal ingericht lokaal, waar aan twaalf leerlingen les op afstand gegeven kan worden.  De aanleiding is dat de scholen voor bepaalde vakken, zoals de klassieke talen en wiskunde in de bovenbouw van havo en vwo, te weinig leerlingen hebben. De Witte: ,,Het mag ons niet overkomen dat een leerling niet meer kan kiezen.”