Kleindochter Monica bracht op de saxofoon oma en opa Ad en Tuur Verdonck een aubade vanwege hun 65-jarig huwelijk.
Volledig scherm
Kleindochter Monica bracht op de saxofoon oma en opa Ad en Tuur Verdonck een aubade vanwege hun 65-jarig huwelijk. © Camile Schelstraete

Echtpaar in Breskens vijfenzestig jaar getrouwd, maar voor hun gevoel nog niet echt

BRESKENS - Nee, het lag niet aan het coronavirus dat het echtpaar Verdonck-Donders uit Breskens zaterdag het 65-jarig huwelijk nog niet vierde. Ze zijn 4 april 1955 getrouwd, maar, zei bruid Ad (89), ‘door het overlijden van mijn schoonvader was het kerkelijk huwelijk pas 20 juli'. ,,En dat telt voor ons.” 

Toch was er zaterdag al wel een feestje voor hun burgerlijk huwelijk. Op afstand brachten kinderen, kleinkinderen en burgemeester Marga Vermue een aubade bij woonzorgcentrum Hooge Platen, begeleid door kleindochter Monica op saxofoon.

  1. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
    PREMIUM
    video

    Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

    HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.