Volledig scherm
Feestkapel De Blaasknarren uit Leidschendam (groene shirts)verlaten de Markt in de dweilbus en gaan op weg naar hun optreden in OUd Hulst net buiten de binnenstad. © Camile Schelstraete

‘Dweilbusje komt zo!’

HULST - Ruim driehonderd muzikanten van zeventien dweilbands overspoelden zondagmiddag de Hulster binnenstad. Ze hadden bijzonder vervoer van de ene naar de andere locatie: de dweilbus.

Bij het jaarlijkse dweilbandfestival toeterden de bands er op zeven locaties in de stad in een zonnige entourage vrolijk op los. Er werd geblazen in een wedstrijd- en leutklasse. De gezelligheidsband Effe Wa d’Anders uit Bergen op Zoom creëerde met goud van oud-nummers een carnavalesk sfeertje. Af en toe een valse noot deerde niet. Het publiek zong en deinde toch wel fanatiek mee. 

Rijdend podium

Nieuw deze editie was de cabriobus, die met afwisselende bands op en neer vanaf het Stationsplein naar de Grote Markt reed. Het rijdende podium trok zo ook winkelend publiek vanaf het Stationsplein naar de binnenstad en vice versa. Baritonspeler Harmen Adema van de Blaasknarren uit Leidschendam vond het een fantastisch idee. ,,Vanaf zo’n dweilbus hebben we nog nooit gespeeld. Onderweg gingen de mensen echt helemaal los. Zo behoort een dweilbandfestival naar mijn mening te zijn.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement