Volledig scherm
Bij het dierenasiel is een anonieme gift gedaan van 1000 euro. Er is een wasdroger van gekocht. © Boaz Timmermans

Duizend euro in envelop voor Dierenasiel Zeeuws-Vlaanderen: ‘Ik riep nog: Zó! Da’s veel!’

UPDATE 17.00 uurTERNEUZEN - Ze wisten even niet wat ze meemaakten, de medewerkers van Dierenasiel Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen. Een vrouw en -vermoedelijk- haar zoon stapten binnen, gaven aan dat ze een donatie wilden doen, overhandigden een envelop en liepen weg. In de envelop zat duizend euro.

,,Ik riep nog: Zó! Da’s veel!”, zegt asielmedewerkster Amanda Gorisse. ,,We ontvangen soms wel grotere donaties, maar die bedragen zijn meestal bij elkaar gesprokkeld door acties van scholen of verenigingen en het geld wordt dan op de rekening van het asiel gestort.”

Een envelop vol cash, in dit geval vijftig briefjes van twintig, van particulieren, dát komt niet zo vaak voor. De medewerkers kregen de kans niet om de weldoeners te bedanken. Gorisse: ,,We zijn nog achter hen aangelopen, maar ze waren al weg.” De asielmedewerkers willen de gulle gevers alsnog bedanken.

Wasdroger

Van het geld is een wasdroger gekocht. Gorisse: ,,De oude ging vorige week kapot. En we hebben hier écht veel wasgoed, vooral handdoeken en dekentjes. De gift was daarom een geschenk uit de hemel.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement