Duiven dood door uitslaande brand in duivenhok Clinge

videoCLINGE - Bij een uitslaande brand in een duivenhok aan de Klinkerstraat in Clinge zijn vannacht meerdere duiven om het leven gekomen. De brand werd rond 01.35 uur ontdekt. Het vuur is overgeslagen naar een berging en een schuur. Er zijn geen personen gewond geraakt.

Vanwege de sterke wind dreigde de brand over te slaan naar het dak van de woning. Daarom werd rond 01.45 uur opgeschaald naar middelbrand en werd er een extra blusvoertuig en een hoogwerker ingezet. De brandweer heeft zich vooral gericht op het voorkomen van uitbreiding van de brand naar het dak van de woning. Dat lukte, maar is er wel rook- en roetschade. De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt omdat de brandkranen in de omgeving moeilijk bereikbaar waren doordat er auto’s geparkeerd stonden.

Tegen 02.30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Rond 04.00 uur is de brandweer teruggekeerd naar de kazerne. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

In Clinge heeft een uitslaande brand gewoed in een duivenhok. De brand is overgeslagen naar bergingen.
Volledig scherm
In Clinge heeft een uitslaande brand gewoed in een duivenhok. De brand is overgeslagen naar bergingen. © HVZeeland
  1. Doordeweeks runt hij een glasbedrijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederlandse profclubs
    PREMIUM

    Doorde­weeks runt hij een glasbe­drijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederland­se profclubs

    SLUISKIL - Normaal gesproken was Angelo Boonman (40) uit Sluiskil dit weekend aan het genieten van zijn eerste vrije weekend in maanden tijd. De assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal staat echter al een paar maanden werkeloos aan de kant door de coronacrisis. Vervelen doet hij zich allerminst. Voor zijn eigen bedrijf, Glasbedrijf Boonman, crosst hij vijf dagen in de week heel Zeeuws-Vlaanderen door.