Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Dronken bestuurder scheldt agenten huid vol in Terneuzen

TERNEUZEN - Een 30-jarige inwoner van Hoek is vrijdagavond aangehouden aan de Buitenhaven in Terneuzen. De man reed onder invloed van alcohol en had mogelijk drugs gebruikt. Bij zijn aanhouding verzette hij zich tegen de politie en schold hen herhaaldelijk uit.

De agenten waren de man op het spoor gekomen toen ze een auto zagen rijden met een lekke band. Ook kwam er rook onder de motorkap vandaan. Ze lieten de auto stoppen om hem erop aan te kunnen spreken. In de auto hing een onmiskenbare alcohollucht, maar de agenten konden de automobilist niet laten blazen omdat ze in privé-tijd onderweg waren. Toen zij versterking aanvroegen om de man uit Hoek te laten blazen, verloor hij zijn zelfbeheersing en schold de dienders uit. Daarop is hij aangehouden voor belediging.

Zijn aanhouding verliep niet gemakkelijk. Hij moest onder controle worden gebracht, maar is uiteindelijk wel meegenomen naar het politiebureau. Onderweg schold hij de agenten de huid vol.

Op het bureau bleek de man inderdaad onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies ruim twee keer de toegestane hoeveelheid (515 ug/l). Daarnaast is een speekseltest afgenomen waaruit kon worden opgemerkt dat hij mogelijk ook drugs had gebruikt. Om dat verder te onderzoeken is bij de man bloed afgenomen. De verdachte is ingesloten.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Esmee Sijnesael keerde na haar studie in Breda terug naar Zeeland: ‘Het kan soms raar gaan’
    PREMIUM
    VIDEO

    Esmee Sijnesael keerde na haar studie in Breda terug naar Zeeland: ‘Het kan soms raar gaan’

    MIDDELBURG - Net als tientallen andere provinciegenoten vertrok Esmee Sijnesael na haar middelbare school uit Zeeland naar de grote stad. Het werd Breda, waar ze als 17-jarige aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design begon. Waar veel van haar leeftijdsgenoten Zeeland definitief vaarwel zegden, keerde de Zeeuws-Vlaamse na haar studie meteen terug. ,,Het had ook anders kunnen lopen, maar ik voel me thuis in Zeeland. Ik ben toch echt een Zeeuw.”