Volledig scherm
Foto ter illustratie - Een rechter in toga in de rechtbank. © ANP XTRA

Drie jaar cel geëist tegen 'lekker ding'

MIDDELBURG - Voor het samen met een ander mishandelen, plegen van ontucht en het verkrachten van een 14-jarige meisje is donderdag in Middelburg tegen de 28-jarige S. Ö. uit Terneuzen een gevangenisstraf van drie jaar geëist. Ook wil de officier van justitie dat hij een schadevergoeding van 4750 euro aan het slachtoffer betaalt.

Begin augustus, in het zwembad in Terneuzen, zocht het meisje met een ,,Hé lekker ding!'' contact met Ö. en later stapte ze in zijn auto met de bedoeling dat hij haar ergens zou afzetten. Ze gingen echter naar zijn huis, de deuren gingen op slot en terwijl ook de rolluiken voor de ramen gesloten waren kwamen er enkele mannen binnen. 

Die begonnen haar te betasten, te slaan, trokken de haren uit haar hoofd en kleedden haar uit. Vervolgens moesten ze hen oraal bevredigen en werd zij verkracht en begreep ze dat ze mee naar Turkije moest. Op het toilet wist ze met haar mobieltje haar vriendinnen te bereiken en meldde ze dat ze werd gegijzeld. 

Uiteindelijk wist ze de woning te ontvluchten en werd ze tegen middernacht door de politie op straat aangetroffen. Dat was het relaas van het meisje. Een relaas waarvan Ö. zei: ,,ze liegt''. Bij dergelijke zaken ligt het 'wel of niet waar' vaak in de overtuiging en dus fileerde Ö's raadsman Mark Dunsbergen de verklaringen van het meisje die tot het bewijs zouden moeten dienen. 

Dat het meisje was mishandeld, daar was geen enkel bewijs van. Geen blauwe plekken, geen bloeduitstorting, geen medische verklaring, niets. Van haren die uit het hoofd zouden zijn getrokken: niets van te zien. Dat ze door enkele mannen seksueel zou zijn misbruikt? DNA bracht nauwelijks uitsluitsel. 

Dus wat Dunsbergen betrof: géén bewijs voor verkrachting of mishandeling. Wél vond hij bewezen dat zijn cliënt seks had gehad met een minderjarig meisje maar dan was die drie jaar cel wel een érg hoge eis.

Uitspraak 23 maart.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement