Volledig scherm
De Draaibruggeraat, waar Theo Buijsse (links) en Chris de Meyer (rechts) deel van uitmaken, wil snel een oplossing voor de dolende vrachtwagens. © Boaz Timmermans

Draaibruggeraat neemt zelf actie tegen dolende vrachtwagens

DRAAIBRUG - Er dolen nog steeds vrachtwagens door Draaibrug en het geduld van de Draaibruggeraat is op. De dorpsraad wil niet lijdzaam een oplossing afwachten, terwijl er dagelijks gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. 

Onlangs schreef de Draaibruggeraat een brief aan B en W, om dolend vrachtverkeer onder de aandacht te brengen. Navigatiesystemen blijken adressen langs de parallelweg niet te kunnen vinden en vrachtwagens belanden daardoor in het dorp, op de doodlopende Oude Sluisweg. Er wordt achteruit langs speelplekken en over het fietspad gereden. 

Verwijsborden

De raad had zelf een oplossing gevonden: extra verwijsborden. Dat krijgt Sluis niet voor elkaar bij Rijkswaterstaat waar de weg eigendom is, liet wethouder Chris van de Vijver weten. Wel wordt gekeken naar een oplossing, zoals het aanpassen van adressen van bedrijven waar verkeerd naartoe wordt genavigeerd. Dat duurt de Draaibruggeraat allemaal te lang, de leden gaan daarom zelf naar Rijkswaterstaat om bordjes te bewerkstelligen. Ook is er een melding gedaan bij het Meldpunt Veilig Verkeer.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. At Lucien van Impe mosselen met zijn overleden rivaal José Manuel Fuente?

    At Lucien van Impe mosselen met zijn overleden rivaal José Manuel Fuente?

    TERNEUZEN - Oud-winnaar van de Tour de France Lucien van Impe en schrijver Filip Osselaer komen 25 oktober naar Terneuzen voor een lezing in Porgy & Bess. In de jaren zeventig was de Spaanse wielrenner José Manuel Fuente een grote tegenstreven van Van Impe. Hij overleed in 1996. Tenminste, dat dacht iedereen. Maar zeven jaar later werd Van Impe uitgenodigd voor een etentje in Geraardsbergen, door een man die beweerde Fuente te zijn. In het boek De man die doodging (vervolgens mosselen bestelde de rekening vroeg en verdween) heeft Osselaer uitgezocht hoe dat mogelijk was. De wielrenner en de auteur spreken erover. Aanvang: 20 uur.