Volledig scherm
De Draaibruggeraat, waar Theo Buijsse (links) en Chris de Meyer (rechts) deel van uitmaken, wil snel een oplossing voor de dolende vrachtwagens. © Boaz Timmermans

Draaibruggeraat neemt zelf actie tegen dolende vrachtwagens

DRAAIBRUG - Er dolen nog steeds vrachtwagens door Draaibrug en het geduld van de Draaibruggeraat is op. De dorpsraad wil niet lijdzaam een oplossing afwachten, terwijl er dagelijks gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. 

Onlangs schreef de Draaibruggeraat een brief aan B en W, om dolend vrachtverkeer onder de aandacht te brengen. Navigatiesystemen blijken adressen langs de parallelweg niet te kunnen vinden en vrachtwagens belanden daardoor in het dorp, op de doodlopende Oude Sluisweg. Er wordt achteruit langs speelplekken en over het fietspad gereden. 

Verwijsborden

De raad had zelf een oplossing gevonden: extra verwijsborden. Dat krijgt Sluis niet voor elkaar bij Rijkswaterstaat waar de weg eigendom is, liet wethouder Chris van de Vijver weten. Wel wordt gekeken naar een oplossing, zoals het aanpassen van adressen van bedrijven waar verkeerd naartoe wordt genavigeerd. Dat duurt de Draaibruggeraat allemaal te lang, de leden gaan daarom zelf naar Rijkswaterstaat om bordjes te bewerkstelligen. Ook is er een melding gedaan bij het Meldpunt Veilig Verkeer.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement