Niels Groot, waterspecialist van Dow, in het wetland met riet waarmee Dow en waterbedrijf Evides experimenteren om afvalwaterstromen natuurlijk en energiezuinig te zuiveren; in de verte de koeltoren van Dow.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Groot, waterspecialist van Dow, in het wetland met riet waarmee Dow en waterbedrijf Evides experimenteren om afvalwaterstromen natuurlijk en energiezuinig te zuiveren; in de verte de koeltoren van Dow. © Camile Schelstraete

Dow Terneuzen sorteert voor op waterschaarste in de toekomst

TERNEUZEN - Chemieconcern Dow Terneuzen en waterbedrijf Evides hebben een nieuw samenwerkingscontract gesloten voor twintig jaar. Ze zetten hoog in, op waterbesparing, veel meer hergebruik van water, nog zuiverder industriewater produceren en het stoppen met inname van Biesboschwater.

  1. Broers De Loor uit De Klinge beheersten de eerste twee wielerrondes van Spanje
    PREMIUM

    Broers De Loor uit De Klinge beheersten de eerste twee wielerron­des van Spanje

    DE KLINGE - Gustaaf en Alfons De Loor. Twee legendes in de wielersport die weinig belletjes zullen doen rinkelen bij wielerfans. Toch domineerden de twee broers de allereerste edities van de Vuelta a España. Geboren en getogen vlakbij de Zeeuwse grens in het Belgische De Klinge hebben ze echter nooit de erkenning gekregen waarop ze recht hadden. Met het boek ‘Gustaaf De Loor: van de Vuelta naar de maan’ komt daar nu verandering in.