Volledig scherm
Theo Buijsse (links) en Chris de Meyer (rechts) van de Draaibruggerraat © Boaz Timmermans

Dolende vrachtwagens in Draaibrug zijn 'bloedlink'

DRAAIBRUG -  Dolende vrachtwagens zijn een probleem in Draaibrug. Maatregelen op korte termijn zijn noodzakelijk, zegt de Draaibruggeraat. 

Navigatiesystemen blijken adressen langs de parallelweg niet te kunnen vinden. Vrachtwagens belanden daardoor dagelijks in het dorp zelf, op de doodlopende Oude Sluisweg. 'Dan begint de ellende pas echt', schrijft de Draaibruggeraat aan het Sluise college.  

Keren

Straatmeubilair of particulieren eigendommen worden regelmatig omvergereden of beschadigd tijdens het keren. Bij achteruit rijden, worden speelplekken voor kinderen gepasseerd. Ook wordt achteruit over het fietspad gereden. 'Bloedlink' vindt de dorpsraad die suggereert om extra verwijzingsbordjes te plaatsen. Er staat er al één en daar moeten er nog drie bij komen, op strategische plekken.

De dorpsraad maakt zich ook al tijden hard voor onderhoud aan drie rijksmonumenten en weegbrug in het dorp. Beter sloop dan half werk, vindt de Draaibruggeraat ten aanzien van het oude koelhuis, waar geen plan voor is, en de verloederde weegbrug met huisje.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement