Volledig scherm
Jaap van der Hiele bij het karkas op de kade bij Sagro in Vlissingen-Oost. © René Hoonhost

Dode walvis komt haven van Vlissingen binnen op schip

VLISSINGEN - In de Sloehaven van Vlissingen is een dode walvis aangetroffen. Het dier, een gewone vinvis, werd vanochtend om 04.00 uur ontdekt op de bulb van een binnenvarend schip. 

Jaap van der Hiele van Reddingsteam Zeedieren vermoedt dat de aanvaring al heeft plaatsgevonden bij de golf van Biskaje. Hiele is vanochtend vroeg naar sloop- en recyclingsbedrijf Sagro in Vlissingen-Oost afgereisd om het dier op de kade op te meten en voorbereidingen te treffen voor onderzoek van deskundigen van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Doodsoorzaak

De specialisten moeten vanmiddag de doodsoorzaak van de walvis officieel vaststellen. Van der Hiele weet bijna zeker dat de walvis door een aanvaring om het leven is gekomen, gezien de verwondingen en de blauwe plekken middenin de romp of dat het dier ziek was en een natuurlijke dood is gestorven. Verder zal onderzoek moeten aantonen hoe lang het dier al dood is en wanneer het dier voor het laatst had gegeten. 

  1. Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1
    PREMIUM

    Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1

    SINT JANSTEEN - Als je twintig jaar een café hebt, wil dat nog niet altijd zeggen dat je een mooie pint bier kunt tappen. Daniella de Kind (50) van café Lazarus in Sint Jansteen gooide dinsdag in haar eigen kroeg alles in de strijd bij de voorronde van het NK biertappen, net als negentien andere toptappers uit Zeeland gingen voor een landelijke finaleplaats. Die is voor Prosper Minnaert van eetcafé Desafinado in Middelburg.