Volledig scherm
Een van de gevonden kittens. © @Wijkagenten Tholen-Steenbergen

Dode kitten gevonden in Tholen, drie andere kittens opgevangen

THOLEN - De politie heeft zaterdagavond samen met een jongen en meisje in Tholen bij de Postweg vier kittens gevonden. Een daarvan was al overleden. 

Die avond zagen agenten op het fietspad langs de Postweg ter hoogte van Poortvliet een jongen naast zijn scooter staan. De jongen was gestopt, omdat er een kitten midden op het fietspad zat.

Samen met de jongen en een meisje die ook gestopt was, zijn ze op zoek gegaan naar andere kittens. In totaal vonden ze er vier waarvan er eentje al was overleden. 

De drie andere kittens zijn naar het dierenasiel in Tholen gebracht. De medewerkers van de Elkie Stichting zorgen ervoor dat de kittens er weer bovenop komen. 

  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.