Dode gevonden in weiland bij Westdorpe; politie sluit misdrijf niet uit

VIDEOWESTDORPE - Het stoffelijk overschot van een onbekend persoon is zaterdag aangetroffen in een weiland aan de Anthoniekade in Westdorpe. De politie sluit een misdrijf niet uit.

Volledig scherm
Er wordt onderzoek gedaan. © HV Zeeland

Een voorbijganger heeft het lichaam gevonden achter een rietkraag bij de Sint Anthoniekade bij het bosperceel in natuurgebied Canisvliet, vlakbij de grens met België. De omgeving is door de politie afgezet. 

Hoe het slachtoffer om het leven gekomen, hoe lang het lijk er al ligt en of het een man of vrouw betreft, is nog niet duidelijk. De recherche is een onderzoek gestart en laat weten alle opties nog open te houden. 

Een politiehelikopter is ter plekke geweest om overzichtsfoto’s te maken. Het weiland ligt afgelegen en de naastgelegen weg is eigendom van Rijkswaterstaat. Auto’s mogen er strikt genomen niet rijden, maar er passeren weleens vissers, evenals fietsers. 

Volledig scherm
De politie heeft het gebied afgezet met linten. © HV Zeeland
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. IJzendijke weer twee dagen oorlogsgebied, bij viering 75 jaar bevrijding
    PREMIUM

    IJzendijke weer twee dagen oorlogsge­bied, bij viering 75 jaar bevrijding

    IJZENDIJKE - Het centrum van IJzendijke is dit weekend weer twee dagen oorlogsgebied, met zaterdag legervoertuigen en zwaarbewapende militairen in de Koninginnestraat en op de Markt. Net iets meer dan 75 jaar geleden was dat ook zo, toen Canadezen IJzendijke 17 oktober 1944 bevrijdden. Zondag gaan de activiteiten nog door, bij de boerderij van de familie De Dobbelaere aan de Isabellaweg waar bij een ontploffing 20 oktober 1944 veel mensen omkwamen.