Dode bij ernstige aanrijding op Oude Rijksweg bij Rilland

RILLAND - Bij een ongeval op de Oude Rijksweg (N289) bij Rilland is woensdagmiddag om 16.35 uur een persoon om het leven gekomen. Een bestelbus botste daar op een auto. 

De bestuurder van de auto overleefde het ongeluk niet. Een inzittende van de auto en twee inzittenden van de bestelbus werden naar het ziekenhuis gebracht. 

Volledig scherm
© Politie

De personenauto reed vanuit de richting van de Oesterdam naar Rilland. In de auto zaten de bestuurder (64) en een vrouw (67), beiden uit het Belgische Berlare. De bestelbus reed in tegenovergestelde richting. Deze werd bestuurd door een 64-jarige man uit Tholen. Ook een 41-jarige man uit Tholen zat in dit voertuig.

De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval. Vermoedelijk kwam de personenauto plotseling op de verkeerde weghelft terecht. 

Volledig scherm
De betrokken voertuigen. © HV Zeeland

Er werden meerdere ambulance's, de brandweer en een traumahelikopter opgeroepen. Die laatste arriveerde uiteindelijk niet op de plaats van het ongeluk. 

Schermen

De brandweer schermde de plaats van het ongeval volledig af met schermen. De N289 was tot 20.00 uur volledig afgesloten van de Oesterdam tot de rotonde bij de carpool van Rilland. Verkeer richting Tholen moest omrijden via Bergen op Zoom.

Volledig scherm
Ongeluk op de N289 © HVZeeland