Het pontje van Sluiskil krijgt bezoek van een aantal Statenleden. Voorzitter Meerten Dallinga van de Stichting ter Behoud van de Pont te Sluiskil (tweede van links) leidt hen rond.
Volledig scherm
PREMIUM
Het pontje van Sluiskil krijgt bezoek van een aantal Statenleden. Voorzitter Meerten Dallinga van de Stichting ter Behoud van de Pont te Sluiskil (tweede van links) leidt hen rond. © Peter Nicolai

Deur op een kier(tje) voor pont Sluiskil: overschakelen op biodiesel biedt kansen

SLUISKIL - Er lijkt weer wat muziek te komen in de pont Sluiskil. Het veer dat sinds eind 2011 wordt gerund door vrijwilligers van de Stichting ter Behoud van de Pont te Sluiskil, heeft een nieuw plan om het eigen schip duurzamer te laten varen. Met biodiesel.

 1. Zangeres Noami was op het podium altijd al op haar plek
  PREMIUM
  Open Podium I Video

  Zangeres Noami was op het podium altijd al op haar plek

  Contacten leggen in de muziekwereld, een account op alle sociale mediakanalen, goed nadenken over de opnames die ze post en hoe ze zich wil profileren als muzikant: ,,Als je jezelf niet laat zien, weten mensen ook niet dat je er bent", zegt Naomi van Rie (19), oftewel Noami. De zangeres uit Schoondijke pakt het serieus aan. Ze heeft namelijk één grote droom waar ze keihard voor werkt: professioneel zangeres worden. ,,Ik voel me heel erg op mijn plaats op het podium.”
 2. Huisvesting arbeidsmigranten op Marina Beach bij Hoek blijft verboden, tegenslag voor eigenaar en beoogd koper
  PREMIUM

  Huisves­ting arbeidsmi­gran­ten op Marina Beach bij Hoek blijft verboden, tegenslag voor eigenaar en beoogd koper

  HOEK - De huisvesting van arbeidsmigranten op vakantiepark Marina Beach bij Hoek blijft verboden. De Oostappen Groep, eigenaar van het recreatiecentrum, heeft een rechtszaak daarover tegen de gemeente Terneuzen verloren. Dit betekent een flinke tegenslag voor Oostappen en beoogd koper van Marina Beach, het in Axel gevestigde bedrijf Braakmaneiland Projectontwikkeling BV.
 1. Positief geluid na Veiligheidsberaad: 'Achter de wolken begint licht te gloren'
  Play

  Positief geluid na Veilig­heids­be­raad: 'Achter de wolken begint licht te gloren'

 2. Breda trekt stekker uit 538-feest: 'Het werd een kookpan'
  Play

  Breda trekt stekker uit 538-feest: 'Het werd een kookpan'