Volledig scherm
© ANP XTRA

Desnoods wel meer geld voor zorg in Terneuzen

TERNEUZEN - Als het echt nodig is, moet er ook gemeentegeld naar de zorg in Terneuzen.

Dit stellen coalitiepartijen TOP/GB, CDA, VVD en ChristenUnie én oppositiepartijen PVV en SGP in een motie die donderdag in de gemeenteraad komt. De eerste vier maken daarmee een draai. Zij wilden eerst geen gemeentegeld bij het rijksgeld leggen dat Terneuzen krijgt voor zorg- en sociale taken. In de loop van 2020 raakt de spaarpot hiervoor echter al leeg.

Met de motie wordt tijd gekocht die onder meer kan worden benut om huishoudelijke hulp via algemene voorziening Zo-net anders te regelen. Jaarlijks komt Terneuzen zo’n vier miljoen euro te kort op een jaarbudget voor zorg- en sociale taken van zestig miljoen euro.

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.