De aanleg van glasvezel gezien vanuit de lucht.
Volledig scherm
De aanleg van glasvezel gezien vanuit de lucht. © Delta

Delta Fiber gaat strijd aan met KPN en Ziggo: 2 miljard naar aanleg glasvezel

MIDDELBURG - Delta Fiber steekt 2 miljard euro in de aanleg van de nieuwste generatie glasvezel in bijna geheel Nederland. Het Zeeuwse bedrijf wil de komende vijf jaar 2 miljoen adressen voorzien van het snellere internet, wat een kwart van de Nederlandse markt is. Het bindt zo de strijd aan met KPN en Ziggo.

 1. Daling positief geteste Zeeuwen

  Daling positief geteste Zeeuwen

  VLISSINGEN - Het aantal Zeeuwen dat afgelopen week positief testte op corona is licht gedaald tot 220. In de eerste week na de zomervakantie ging het om 246 besmettingen. In Terneuzen is al drie weken achter elkaar sprake van een stijging. Daar testten vorige week 45 inwoners positief. De weken ervoor ging het om respectievelijk dertig en twintig besmettingen. Het aantal afgenomen tests nam toe van 2096 naar 2396. De GGD heeft tot nu toe 484.030 prikken gezet. Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, omdat ook zorginstellingen en huisartsen prikken.
 2. Chevaldo wil in Duitsland omheiningen verkopen, maar hoe? ‘Ik heb amper tijd en spreek de taal niet’
  PREMIUM

  Chevaldo wil in Duitsland omheinin­gen verkopen, maar hoe? ‘Ik heb amper tijd en spreek de taal niet’

  Michael van Dommelen begon als timmerman. Tot hij een lieftallig ‘paardenmeisje’ ontmoette en zo kennismaakte met de wereld van de paardensport. Het bracht hem op het idee om topkwaliteit omheiningen voor paardensport te maken. Met succes. Chevaldo, zoals het Vlissingse bedrijf heet, wil nu Duitsland veroveren. Maar hoe je dat? ,,Ik heb er weinig kaas van gegeten. Daarom heb ik de hulp ingeroepen van Impuls Zeeland.”