Patrick De Groote, organisator van de Zomer van Antwerpen, bij de Zomerfabriek: een van de vele locaties waar het festival plaatsvindt.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick De Groote, organisator van de Zomer van Antwerpen, bij de Zomerfabriek: een van de vele locaties waar het festival plaatsvindt. © Boaz Timmermans

De Zomer van Antwerpen: een festival in werkelijk de héle stad

ANTWERPEN - Festival ‘De Zomer van Antwerpen’ bestaat 25 jaar. Het festival brak door dankzij de Reuzen - de enorme poppen van de Franse groep Royal de Luxe. Maar volgens organisator Patrick de Groote heeft de Zomer van Antwerpen zoveel meer te bieden. Hij blikt terug en vooruit.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen
    PREMIUM
    Zuiderburen

    135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen

    ANTWERPEN - Vincent van Gogh arriveert in november 1885 in Antwerpen. Hij is dan 32 jaar en heeft al een bewogen leven achter de rug. Op 24 november 1885 neemt hij zijn intrek in de Lange Beeldekensstraat 194, nu nummer 224. Een gevelsteen markeert nog altijd het huis, maar van een toeristische insteek is hier in Antwerpen-Noord geen sprake. Vincent omschrijft zijn werkplaats als ‘dragelijk’, tegen de muur hangt hij Japanse prenten.