Peter Meininger (links) en Eric Marteijn met hun ‘tweeling’: de tweedelige Avifauna Zeelandica, een standaardwerk voor Zeeuwse vogelaars.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Meininger (links) en Eric Marteijn met hun ‘tweeling’: de tweedelige Avifauna Zeelandica, een standaardwerk voor Zeeuwse vogelaars. © Dirk-Jan Gjeltema

De Zeeuwse vogelaar is een gelukkige vogelaar, blijkt uit nieuw standaardwerk van dik 6 kilo

REPORTAGEVLISSINGEN - Bám. Daar ligt-ie dan, de Avifauna Zeelandica: 6,1 kilo schoon aan de haak, 1448 pagina’s, twee delen. Peter Meininger, eindredacteur en geestelijk vader van de tweeling: ,,We dachten eerst: 1000 pagina’s. Maar de lat werd steeds hoger gelegd.”

  1. Het huis van Ella staat te koop: ‘Een fantastische plek voor een natuurliefhebber’
    PREMIUM
    dag huis!

    Het huis van Ella staat te koop: ‘Een fantasti­sche plek voor een natuurlief­heb­ber’

    OUD-SABBINGE - Ella (74) woont aan de Prins Bernhardstraat in Oud-Sabbinge. Een voordeur heeft ze niet, dus je kondigt je komst aan door het belletje aan de poort te laten klingelen. In de pruimenboom voor het keukenraam halen koolmeesjes acrobatische toeren uit en als je aan de keukentafel zit, kijk je over het akkerland en een polderdijkje waar een enkeling z’n hond uitlaat. ,,Een heerlijke plek”, vindt Ella. Toch staat haar woning te koop.