Corrie de Hoon met in haar hand een nonnetje en Corrie van den Broek toont een bedje en een kinderstoel. Hun miniatuurpoppenhuizen zijn te bezichtigen in het schoolmuseum Schooltijd in Terneuzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Corrie de Hoon met in haar hand een nonnetje en Corrie van den Broek toont een bedje en een kinderstoel. Hun miniatuurpoppenhuizen zijn te bezichtigen in het schoolmuseum Schooltijd in Terneuzen. © Anne Hana

De wondere wereld van poppenhuizen: ‘Een tandpastadopje? Dat is een bloempotje!’

TERNEUZEN - Een tandpastadopje? Bewaren! Dat is een bloempotje in wording. Corrie de Hoon en Corrie van den Broek bekijken de wereld met heel andere ogen. Alledaags materiaal toveren ze om tot gedetailleerde poppenhuizen en miniaturen.

  1. Estelle uit Duitsland gaat in Zeeland aan de slag als docente: ,,Een groot avontuur”
    PREMIUM
    video

    Estelle uit Duitsland gaat in Zeeland aan de slag als docente: ,,Een groot avontuur”

    Meer personeel aannemen? Dat was de laatste jaren haast niet mogelijk voor de Zeeuwse middelbare scholen. Maar voor komend schooljaar lukt het ze wel, met dank aan een grote pot geld van minister Slob en een Zeeuwse wervingscampagne. Estelle Rekittke (27) uit Düsseldorf greep haar kans: ze gaat als biologiedocente aan de slag bij de SSG Nehalennia in Middelburg. ,,Ik wil supergraag in Zeeland werken.”