Volledig scherm
© SXC

De Uitkomst gaat nog één keer open voor reünie Jeugdclub Breskens

BRESKENS - De deuren van De Uitkomst in Breskens gaan op zaterdag 27 januari voor het laatst open. Stichting Jeugdclub Breskens houdt er een reünie voor leidinggevenden en vrijwilligers.

Lang voor het begrip 'multifunctioneel centrum' zelfs nog maar bestond, was er het kerkcentrum aan de Langeweg. Verenigingen, muziekgezelschappen, toneelclubs en Jeugdclub Breskens: alles en iedereen maakte gebruik van De Uitkomst, dat decennia letterlijk een uitkomst was. Er werd vergaderd, gefeest, gerouwd, gegymd, gebreid en gekaart. Sinds de komst van mfc De Korre staat het gebouw er verloren bij, tot de jeugdclub er nog één keer neerstrijkt: de gemeente Sluis kocht het gebouw vorig jaar van de hervormde kerk en maakt het verkoopklaar.

Oud-voorzitster van de club, Marianne van de Velde, kwam met oud-leidsters Anky Trihou en Netty Lockefeer in contact met andere leiders en vrijwilligers. Ze blikt alvast even terug met notulen uit de jaren zestig. “Toen was het nog de Jeugdraad, een organisatie van de Nederlands Hervormde Kerk. We organiseerden ook vaak een jeugdkamp met kinderen uit omliggende plaatsen." Ze hoopt dat veel mensen afkomen op de reünie op de bijzondere locatie. “Ook ondersteuners bij kampen of andere activiteiten zijn welkom en we zijn op zoek naar foto's."

Deelname bedraagt vijftien euro. Opgeven voor 20 januari via reunieclubwerk@zeelandnet.nl. Het clubwerk Breskens is op woensdagmiddagen nog steeds actief, in De Korre. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement