Eigenaar Frans Koopman voor het markante torengebouw. De twee ovens (rechts is nog een groene ovendeur te zien) van de oude fabriek werden van buitenaf gestookt voor het drogen van de cichorei. Arbeiders sliepen op de eerste droogzolder van het gebouw, om het vuur brandend te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Frans Koopman voor het markante torengebouw. De twee ovens (rechts is nog een groene ovendeur te zien) van de oude fabriek werden van buitenaf gestookt voor het drogen van de cichorei. Arbeiders sliepen op de eerste droogzolder van het gebouw, om het vuur brandend te houden. © Sandra Schimmelpennink

De laatste dagen van de oude cichoreifabriek zijn geteld; ‘Het gebouw is gewoon op’

Wind en droogte hebben het voorwerk al gedaan. En zodra de gemeenteraad eind deze maand formeel een klap geeft op het nieuwbouwplan, gaat de oude cichoreifabriek snel tegen de vlakte.

  1. Hij kampt met gokverslaving en is geen onbekende voor het gerecht: pleegde jonge vader (32) de moord op Marleen (64)?
    PREMIUM

    Hij kampt met gokversla­ving en is geen onbekende voor het gerecht: pleegde jonge vader (32) de moord op Marleen (64)?

    Moest Marleen V.L. (64), de Oostendse weduwe die net over de grens in Koewacht gedumpt werd, dood voor haar geld? Daar lijkt het gerecht steeds meer van uit te gaan. De hoofdverdachte E.S. (32) had namelijk een hechte band met het slachtoffer, dat ook een peettante was van zijn jongste kind. In ruil voor geld zou E.S. — ondanks het leeftijdsverschil— zelfs aan een geheime relatie met de oudere vrouw begonnen zijn. De jonge vader wacht momenteel in een Duitse cel op zijn overlevering aan België.
    Koewacht