Door de manier van handelen van de gemeente Terneuzen in de kwestie GSNED ontstaat de indruk dat het vergunningsloos handelen van het bedrijf willens en wetens is toegelaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Door de manier van handelen van de gemeente Terneuzen in de kwestie GSNED ontstaat de indruk dat het vergunningsloos handelen van het bedrijf willens en wetens is toegelaten. © Camile Schelstraete

De geschiedenis van GSNED doet er toe, want van geschiedenis moet je leren

analyseTERNEUZEN - ,,Nu terugkijken waarom niet eerder gehandhaafd werd, is een herhaling van zetten”, antwoordde de Terneuzense wethouder Frank van Hulle op het verwijt van het CDA dat er te lang is getalmd inzake GSNED. Maar terugkijken is wel degelijk nuttig, want van de geschiedenis moet je leren.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.