Naomi Harreman en Jolanda Verschiere geven vijftien troostdekens af bij de Anemoon in Oostburg, aan verpleegkundige Marije Poppe.
Volledig scherm
PREMIUM
Naomi Harreman en Jolanda Verschiere geven vijftien troostdekens af bij de Anemoon in Oostburg, aan verpleegkundige Marije Poppe. © Kelly Thans

De garage van Naomi uit Terneuzen ligt vol met duizenden gehaakte vierkantjes. Voor een heel bijzonder doel

OOSTBURG - Troosten hoeft niet altijd met woorden.  Naomi Harreman en Jolanda Verschiere uit Terneuzen haken troostdekens, voor mensen in een hospice of op een palliatieve afdeling.  

 1. Hof vindt achtervolging door Vlissingen geen straatrace, minder straf voor fataal ongeluk Inge Caljouw

  Hof vindt achtervol­ging door Vlissingen geen straatrace, minder straf voor fataal ongeluk Inge Caljouw

  DEN BOSCH – Rotterdammer Ahmed K. (29) reed met snelheden tot 168 kilometer per uur door de bebouwde kom van Vlissingen achter iemand anders aan. Bij die achtervolging, waarbij K. op zeker moment ook nog inhaalde, reed hij de Vlissingse Inge Caljouw (42) dood. Na eerst een straf van vier jaar, kreeg hij dinsdag in hoger beroep tweeënhalf jaar. Het hof vindt niet dat er sprake was van een straatrace. De familie Inge Caljouw is geschokt door lagere straf: ‘Dit hadden we nooit verwacht’.
 2. Het parkeerterrein Hoofdpoortstraat staat steeds ramvol en dan moet de zomer nog beginnen
  PREMIUM

  Het parkeerter­rein Hoofdpoort­straat staat steeds ramvol en dan moet de zomer nog beginnen

  ZIERIKZEE - Het staat er steeds ramvol en de zomer is nog niet eens in zicht. Het regent klachten over de drukte op het parkeerterrein Hoofdpoortstraat in Zierikzee. Met het schrappen van parkeerplekken voor vergunninghouders in de binnenstad is het proppen geblazen op het P4-terrein. ,,Ik heb het idee dat dit niet alleen om veiligheid gaat, maar dat hier ook een soort van Madurodam wordt gemaakt”, zegt Sandra Fontein. Zij is fractievoorzitter van D66 én woont in het Havenkwartier.