Een van de tekeningen die zijn gemaakt voor het ziekenhuispersoneel in Zeeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de tekeningen die zijn gemaakt voor het ziekenhuispersoneel in Zeeland. © Adrz

Coronanieuws samengevat: dit was er dinsdag te melden in Zeeland

VLISSINGEN - Elke dag gebeurt er weer zoveel rond het coronavirus, dat het moeilijk is het overzicht te bewaren. Wij zetten elke dag de belangrijkste feiten, achtergronden en wetenswaardigheden in  Zeeland voor u op een rij. Dit is wat we vandaag te melden hebben.

• De afdeling geriatrie-neurologie van het ADRZ in Goes is in quarantaine geplaatst. Het ziekenhuis heeft deze maatregel uit voorzorg genomen omdat er één patiënt positief is getest op het coronavirus. Die patiënt ligt in isolatie. De afdeling blijft wel gewoon draaien; ook nieuwe patiënten worden opgenomen als dat nodig is, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Kinderen hebben tekeningen gemaakt om het ziekenhuispersoneel in Zeeland te laten weten dat  ze trots zijn. De tekeningen zijn opgehangen in de ziekenhuizen ADRZ in Goes en ZorgSaam in Terneuzen.

• De stranden op Walcheren blijven nog open, maar als het er te druk wordt, sluiten de gemeenten ze alsnog. Parkeerterreinen zijn al dicht en er worden geen loopplanken of douches op de stranden geplaatst, alles om bezoekers te ontmoedigen. Ook wordt er gecontroleerd of de weinige bezoekers geen te grote groepen vormen en genoeg afstand houden.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.