Frank de Reu, de Zeeuwse voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, is klaar voor de opening van de horeca op 1 juni. In zijn paviljoen Puur in Groede kunnen gasten hun gerechten van bijzettafeltjes pakken.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank de Reu, de Zeeuwse voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, is klaar voor de opening van de horeca op 1 juni. In zijn paviljoen Puur in Groede kunnen gasten hun gerechten van bijzettafeltjes pakken. © Peter Nicolai

Coronacrisis raakt Zeeuwse economie extra hard

VLISSINGEN - De coronacrisis raakt de Zeeuwse economie bovengemiddeld hard. De voorspellingen over de economische krimp zijn in Zeeland somberder dan in de meeste andere provincies. Dat komt omdat Zeeland veel horeca en een omvangrijke industrie telt. 

Daardoor zijn de vooruitzichten voor Zeeland negatiever dan elders. Zeeland zit samen met Noord-Brabant, Limburg en Flevoland in de hoek waar de hardste klappen vallen. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Panteia, dat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de effecten van de coronacrisis op economische sectoren heeft doorgerekend.