Lois Merckx in de babykamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Lois Merckx in de babykamer. © Anne Hana

Corona én zwanger, Lois (27) uit Sint Jansteen belandde op de ic: ‘Ik kreeg geen lucht meer, verschrikkelijk’

SINT JANSTEEN - Lois Merckx (27) uit Sint Jansteen is 25 weken zwanger als ze corona krijgt. Het begint als een griepje. Wat keelpijn, koorts en zweten. Maar na een week gaat het fout: ,,Ik kon geen drie meter meer lopen.” Ze eindigt op de intensive care. Het leven van haar baby loopt gevaar.

 1. Marjo en Wilfried genieten van hun boerderij, maar balen van de overheid: ‘We zijn een makkelijke prooi’
  PREMIUM
  VIDEO | DE BOER OP

  Marjo en Wilfried genieten van hun boerderij, maar balen van de overheid: ‘We zijn een makkelijke prooi’

  Boeren zijn het gesprek van de dag. Ze stoten (te veel) stikstof uit, spuiten (te veel) bestrijdingsmiddelen, zorgen voor (te veel) slik op de weg, bezetten met (te grote) tractoren het Haagse Malieveld. Maar wíe zijn die boeren nu eigenlijk? In deze serie zoeken we hen op. Vandaag aflevering 4: Marjo en Wilfried Boonman en Wilfrieds vader Adri Boonman op hun boerenbedrijf annex dagbesteding voor mensen met een zorgvraag annex kinderopvang aan de Lageweg bij Nisse.
 2. Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om PFOS-vervuiling stil te houden

  Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om PFOS-vervuiling stil te houden

  Het wordt almaar duidelijker dat de communicatie over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht bij Antwerpen in 2017 werd tegengehouden vanuit de vorige Vlaamse regering. Dat blijkt uit nieuwe opgedoken mails die VRT NWS kon inkijken. De mails wijzen in de richting van Joke Schauvliege (CD&V), toen verantwoordelijk voor Leefmilieu, en Ben Weyts (N-VA), toen als Mobiliteitsminister verantwoordelijk voor de werken aan de Oosterweelverbinding rond Antwerpen.