Volledig scherm
Ziekenhuis ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen © Guido van der Heijden

Concurrentie is een zorg en een zegen voor ZorgSaam

TERNEUZEN -  De oneerlijke concurrentie door Vlaamse ziekenhuizen is ziekenhuis ZorgSaam al langer een doorn in het oog.  De gemeente Terneuzen kan en wil er weinig aan doen.

ZorgSaam stoort zich al langer aan de oneerlijke concurrentie door de Vlaamse collega-ziekenhuizen.  René Smit, voorzitter van de Raad van Bestuur van ZorgSaam drukte zich al vaker kritische uit in de ongelijke strijd tegen de wat hij soms ‘zorgpaleisjes over de grens’ noemt. Onlangs nog folderde ziekenhuis AZ Zeno uit Knokke huis-aan-huis in West-Zeeuws-Vlaanderen. Tot ergernis van ZorgSaam. Nederlandse zorgverzekeraars doen niet moeilijk als hun klanten kiezen voor een behandeling in een Belgisch ziekenhuis, omgekeerd bieden Belgische verzekeraars hun klanten die keuzevrijheid niet. 

Raadslid Giel van Boom (TOP/Gemeentebelangen) vroeg het Terneuzense college actie te ondernemen richting de grensgemeenten en de landelijke politieke partijen. Volgens burgemeester en wethouders van Terneuzen is dat echter niet in het belang van de Zeeuws-Vlamingen zelf.

Belangen

,,We zien geen rol voor ons college in het formeel ter discussie stellen van deze verschillen”, antwoordt het college. ,,Te meer omdat dit ook de belangen van onze eigen inwoners zou kunnen schaden. Zij hebben namelijk – als ze de juiste verzekering afsluiten - de beschikking over de zorg van zowel het beste streekziekenhuis van Nederland als die van goede, academische ziekenhuizen dichtbij in België.” Bovendien zou het Zeeuws-Vlaamse ziekenhuis zelf ook baat hebben van de samenwerking met de Vlaamse ziekenhuizen, betoogt het college.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement