Chefkok Filip Meul met de nieuwe borden.
Volledig scherm
Chefkok Filip Meul met de nieuwe borden. © Anne Hana

Chefkok Filip is dolblij met nieuwe borden, nadat hij er 500 verloor bij afhaalmaaltijden

MOERBEKE - Restaurant 't Polderhuis in Moerbeke is uit de brand. Horecagroothandel Nisbets uit Eindhoven trok zich het lot van 't Polderhuis aan en bezorgde afgelopen weekend gratis een nieuwe partij van vijfhonderd borden. Chefkok Filip Meul is dolblij: ,,Nu kunnen we een fatsoenlijke start maken.”

 1. Restauranthouder is vijfhonderd porseleinen borden kwijt door afhaalmaaltijden: ‘Ik hoop dat mijn klanten ze terugbrengen’
  Play
  PREMIUM
  video

  Restaurant­hou­der is vijfhon­derd porselei­nen borden kwijt door afhaalmaal­tij­den: ‘Ik hoop dat mijn klanten ze terugbren­gen’

  MOERBEKE - Restauranthouder Filip Meul van restaurant ’t Polderhuis in het Belgische Moerbeke (bij Koewacht) is vijfhonderd porseleinen borden kwijt. Hij leende zijn servies uit aan klanten die maaltijden afhaalden, maar veel mensen brachten het niet terug. Hij roept zijn klanten op dat alsnog te doen. ‘De kas is bijna leeg’.
 2. Zeeuwse opa’s, tantes en broers gezocht: oudere LHBTI’er kiest zijn eigen familie
  PREMIUM

  Zeeuwse opa’s, tantes en broers gezocht: oudere LHBTI’er kiest zijn eigen familie

  MIDDELBURG - Een netwerk van fijne mensen, waarop je kunt terugvallen als je iets kwijt moet, met griep in bed ligt of gezellig naar de film wil. Dat moet de ‘Gekozen Familie’ worden, die Roze 50+ Zeeland in Middelburg wil beginnen voor (oudere) lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI’ers). Zes vragen aan Henk Kosters, een van de initiatiefnemers.
 3. John Langerak stopt na 20 jaar met hulp aan scholen in Afghanistan: ‘Het gaat nu goed, hopelijk blijft dat zo’
  PREMIUM

  John Langerak stopt na 20 jaar met hulp aan scholen in Afghanis­tan: ‘Het gaat nu goed, hopelijk blijft dat zo’

  ZUIDDORPE - Met hart en ziel heeft hij jarenlang gewerkt aan de inrichting van technische scholen in Afghanistan, maar het is mooi geweest, vindt John Langerak (68) uit Zuiddorpe. Stichting Schoolsupport4Afghanistan, waarvoor de oud-techniekdocent aan mbo-school Scalda in Terneuzen zijn vrijwilligerswerk deed, is opgeheven. Hij wil zich via een andere organisatie wel blijven inzetten voor het technisch onderwijs in het land.
 1. Megaproces tegen Osse woonwagenfamilie van start: 'De grootste rechtszaak ooit van dit arrondissement'
  Play

  Megaproces tegen Osse woonwagen­fa­mi­lie van start: 'De grootste rechtszaak ooit van dit arrondisse­ment'

 2. Koningin Máxima 50 jaar: een terugblik in het Brabantse archief
  Play

  Koningin Máxima 50 jaar: een terugblik in het Brabantse archief