Volledig scherm
Boze Duitse gasten in strandpaviljoen 't Halve Maentje, voor bijeenkomst over het verdwijnen van chalets en caravans op camping Zeebad in Breskens. © Camile Schelstraete

Chalet- en caravaneigenaars Zeebad Breskens doen oproep aan politiek: stop bouw meer vakantiehuizen

BRESKENS - Ook ‘de gewone mens’ moet nog vakantie kunnen vieren in Zeeuws-Vlaanderen. Daarom moet de gemeenteraad van Sluis ervoor zorgen dat de bouw van meer vakantiehuizen in West-Zeeuws-Vlaanderen stopt. Die oproep doen eigenaren van chalets en stacaravans van camping Zeebad in Breskens. 

Zij klommen onlangs in de hoogste boom om hun ongenoegen over de werkwijze van recreatiebedrijf Roompot kenbaar te maken. Eind vorig jaar vertelde Roompot hen dat ze eind dit jaar hun plek op Zeebad kwijt zijn. Hun caravans en chalets worden ingeruild voor nieuwe vakantiehuizen. Ook eigenaren op Beach Resort in Nieuwvliet-Bad kunnen hun biezen pakken.

En dat terwijl Roompot hen eerder op het hart had gedrukt dat de in totaal 350 eigenaren hun stekje konden behouden. Een Duits koppel heeft daarop in november zelfs nog een nieuw contract ondertekend voor een staanplaats met een gloednieuwe chalet. Ook die moet eind dit jaar weg. De financiële schade is groot. Roompot zweert dat eigenaren niet eerder ingelicht konden worden, omdat het onduidelijk was of de nieuwbouwplannen in Breskens en Nieuwvliet-Bad wel konden doorgaan vanwege het stikstofbeleid.

‘Nu nog mooie Zeeuws-Vlaanderen’

Eigenaren voelen zich in de luren gelegd. Ze roepen de gemeenteraad van Sluis op een halt toe te roepen aan de bouw van meer vakantiehuizen in de streek, ‘zodat ook de gewone mens nog vakantie kan vieren in het nu nog mooie Zeeuws-Vlaanderen'. Ook hopen ze dat de politiek hen kan helpen met het vinden van een nieuwe staanplaats. Tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad dinsdag 14 januari, zullen ze politieke partijen oproepen in actie te komen.