Volledig scherm
© Thinkstock

CDA Sluis wil mening inwoners horen over afvalinzameling

SLUIS - Wat is de beste manier om afval in te zamelen in de gemeente Sluis? CDA Sluis wil het antwoord op die vraag horen van inwoners.

De Sluise gemeenteraad bespreekt een concept van het nieuwe afvalplan in oktober. Het uitgangspunt daarvan is dat er minder restafval geproduceerd wordt en dat afval beter wordt gescheiden. Zo krijgen alle huishoudens een nieuwe container voor restafval met een identificatiechip. Die moet één keer in de vier weken worden  geleegd en plastic wordt eens per twee weken opgehaald. Een nieuw afvalplan is hard nodig in Sluis, huishoudens produceren gemiddeld 304 kilogram afval per jaar en dat moet volgens landelijke regels terug naar 100 kilo in 2020.

Enquête

Het CDA wil weten hoe inwoners over afvalinzameling denken en heeft een enquête gemaakt. De fractie wil de uitkomsten meenemen in het definitieve afvalplan. De christendemocraten duiken komende tijd nog verder in het onderwerp afval. Op 19 september wordt een thema-avond gehouden met sprekers over afval en ruimte voor discussie. De enquête is te vinden op cdasluis.nl.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement