Volledig scherm
Joba van den Berg © CDA

CDA: ‘Doet de politie genoeg tegen gps-diefstallen bij Zeeuwse boeren?’

VLISSINGEN - Het Zeeuwse Tweede Kamerlid Joba van den Berg (CDA) wil weten of de politie wel genoeg doet tegen diefstallen van gps-apparatuur bij boeren.

Samen met partijgenoot Chris van Dam heeft Van den Berg vragen gesteld aan minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Aanleiding is een reeks recente diefstallen in Zeeuws-Vlaanderen. De gps-systemen kosten zo'n 20.000 euro per stuk. Een van de getroffen boeren zei dat de diefstallen bij de politie geen prioriteit hebben.

De CDA-Kamerleden willen van Grapperhaus weten hoe vaak gps-apparatuur bij boeren wordt gestolen en of dat verschilt per regio. Verder vragen zij wat de politie in Zeeland eraan doet, zowel om deze diefstallen te voorkomen als om ze op te lossen. Wordt er bijvoorbeeld standaard sporenonderzoek gedaan?

Verder vragen Van den Berg en Van Dam hoe boeren de schade kunnen verhalen, als blijkt dat de politie te weinig actie onderneemt. ,,Wat wordt er gedaan om boeren bij dit proces te ondersteunen?”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement