De optocht in Philippine gisteren.
Volledig scherm
De optocht in Philippine gisteren. © Anne Hana

Carnavalsoptochten Hulst en Sas van Gent afgelast, ‘s-Heerenhoek gaat door

SAS VAN GENT -  De carnavalsoptochten in Sas van Gent en Hulst gaan vanmiddag niet door, uit veiligheidsoverwegingen vanwege het slechte weer.  In 's-Heerenhoek gaat de optocht wel door, maar wel twee uur later dan gepland, om 15.30 uur.  Lamswaarde moet nog een beslissing nemen.

Net als gisteren zijn er felle rukwinden. In Sas van Gent wordt naar een alternatief programma gekeken voor vanmiddag, laat carnavalsstichting De Betekoppen weten. Carnavalsstichting De Vossen uit Hulst laat ook weten dat na ‘veel wikken en wegen’ is besloten om de grote optocht vanmiddag niet door te laten gaan. Er worden zware windstoten voorspeld. De stichting vindt het niet verantwoord om met grote groepen mensen over straat te gaan en neemt het negatief advies van de gemeente over. 

Dat heeft ook zijn weerslag op de jurering. De prijzenpotten van de verschillende categorieën worden verdeeld onder de ingeschreven deelnemers.  De Vossen nodigen iedereen uit om vanavond aanwezig te zijn bij de prijsuitreikingen. Die gaan door, in aangepaste vorm. Om 20.30 voor de groepen en individuelen in het Vossenhol en om 21.30 in Spoor 11 voor de wagenbouwers met aansluitend het Vossenbal.

In Paerehat ('s-Heerenhoek) gaan de wagens pas later vanmiddag, om 15.30 uur de weg op, maar wel in verkorte vorm. Dat laat burgemeester Gerben Dijksterhuis weten. ,,Als je nu naar buiten kijkt, lijkt het misschien een vreemd besluit. Maar we hebben het volste vertrouwen in onze meteoroloog. Die heeft ons vanochtend verteld dat de wind vanmiddag tijdel

Of de optocht in Lamswaarde door gaat, beslist carnavalsstichting De Lamsoren rond 12.00 uur. Als de carnavalsoptocht door gaat, is dit zonder de carnavalswagens.

  1. Amerikaanse vlieger overleefde drie crashes
    PREMIUM

    Amerikaan­se vlieger overleefde drie crashes

    SLUIS - De 94-jarige Frances Keelan had haar koffers al klaar staan om van Chicago naar Nederland te reizen. Ze is de weduwe van een Amerikaanse vlieger uit de Tweede Wereldoorlog met een zeer opmerkelijk verhaal. Het is een van de vele persoonlijke belevenissen die beschreven staan in deel 3 van het standaardwerk Luchtoorlog boven Zeeland van Wim de Meester en Kees Stoutjesdijk. Het boek zou komende maand worden gepresenteerd in het Belfort in Sluis. De bijeenkomst is vanwege de corona-crisis afgelast en dus blijft Frances noodgedwongen thuis.