Carnaval in de Betekoppenstad in 2019.
Volledig scherm
Carnaval in de Betekoppenstad in 2019. © Camile Schelstraete

Carnavalsoptocht Sas van Gent naar 14 maart

SAS VAN GENT - De carnavalsoptocht van Sas van Gent is verplaatst naar zaterdag 14 maart. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De route is dezelfde als die voor vandaag gepland stond.

De optocht van de Betekoppenstad werd afgelast vanwege de harde wind.  Carnavalsstichting De Betekoppen koos voor een alternatief programma: een kroegentocht langs alle cafés. Om 17.00 uur is er een afsluiting in de Statie. 

Carnavalsstichting De Vossen uit Hulst laat ook weten dat na ‘veel wikken en wegen’ is besloten om de grote optocht niet door te laten gaan. Er worden zware windstoten voorspeld. De stichting vindt het niet verantwoord om met grote groepen mensen over straat te gaan en neemt het negatief advies van de gemeente over.

Dat heeft ook zijn weerslag op de jurering. De prijzenpotten van de verschillende categorieën worden verdeeld onder de ingeschreven deelnemers. De Vossen nodigen iedereen uit om vanavond aanwezig te zijn bij de prijsuitreikingen. Die gaan door, in aangepaste vorm. Om 20.30 voor de groepen en individuelen in het Vossenhol en om 21.30 in Spoor 11 voor de wagenbouwers met aansluitend het Vossenbal.

In Lamswaarde gaat de optocht vanmiddag ook niet door, laat carnavalsstichting De Lamsoren weten: ‘Over het weer hebben we geen controle.’ De feestmiddag in De Luifel vanaf 15.00 uur gaat door en om 20.30 uur vanavond is er een carnavalsbal met de band Melrose.