Volledig scherm
Voor de populaire camperplaats in Sas van Gent verwacht de gemeente Terneuzen in maart een commerciële exploitant te kunnen aanwijzen. © Camile Schelstraete

Camperaars moeten komende zomer betalen voor een plaats in Terneuzen

SAS VAN GENT - Gratis overnachten op de camperplaatsen in de gemeente Terneuzen is komende zomer zo goed als zeker afgelopen. Een dagkaart gaat in Terneuzen, Westdorpe en Axel 8,10 euro kosten. Voor Sas van Gent hangt dit af van de toekomstige exploitant.

Camperaars hebben nog geluk gehad. Afgelopen maart besloot de Terneuzense gemeenteraad staangeld in te voeren. Dat is tot nu toe niet gebeurd omdat Terneuzen nog een commerciële beheerder zoekt voor de populaire camperplaats op het Sasse Kanaaleiland.

Negen kandidaten hebben zich gemeld, zei wethouder Jack Begijn deze week in de raadscommissie bestuur en middelen. Vijf liefhebbers krijgen de kans een bedrijfsplan in te dienen. In maart wordt een keuze gemaakt. In Sas van Gent komen 25 plekken. Dat zijn er nu officieel twee, maar bij mooi weer staan er gratis veel meer campers. Minicampinghouders vinden dat valse concurrentie en vroegen de gemeente al in 2017 daar een einde aan te maken.

De kleinere camperplaatsen in Terneuzen, Axel en Westdorpe blijven in beheer bij de gemeente.