Buurtbemiddeling Hulst
Volledig scherm
Buurtbemiddeling Hulst © Buurtbemiddeling Hulst

Buurtbemiddeling heeft het iets drukker, 'iedereen is uit zijn doen’

TERNEUZEN - Veel meer mensen zijn door de coronacrisis hele dagen thuis, met ook de kinderen over de vloer. Buurtbemiddeling in Zeeuws-Vlaanderen merkt dat aan het aantal overlastmeldingen, vooral in Terneuzen. ,,Het is iets drukker geworden", zegt coördinator Anja Rijlaarsdam voorzichtig.

Dat dit met name in Terneuzen speelt, vindt Rijlaarsdam niet verwonderlijk. ,,In de stad wonen mensen dichter op elkaar. En iedereen is uit zijn doen, omdat het thuis vaak drukker is en door de spanning die de uitbraak van het virus met zich meebrengt.”

Buurtbemiddeling heeft de werkwijze vanwege het coronavirus moeten aanpassen. Komen vrijwilligers gewoonlijk twee aan twee aan huis, het contact verloopt nu telefonisch waarbij het hoofddoel blijft buren tot elkaar te brengen. Rijlaarsdam hoopt dat dit mensen niet ervan weerhoudt te blijven melden. ,,Want een burenruzie kan gigantisch uit de hand lopen.” Geluidsoverlast is de grootste bron van ergernis.

Buurtbemiddeling Terneuzen, Sluis en Hulst is te bereiken via 06-54311465 en via buurtbemiddeling@terneuzen.nl.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.