Volledig scherm
PREMIUM
De Paulus Potterstraat net na de vechtpartij. © HV Zeeland

Buurmannen in Oostburg sloegen elkaar bijna dood om Belgisch biertje

OOSTBURG - Gezellig, samen een lekker potje bier drinken. Met dat idee gingen twee buurmannen uit Oostburg eind april samen naar de Albert Heijn. Ze kozen elk twee zware Belgische biertjes en dronken die bij de ene buurman op. Kort daarna sloeg de andere buurman hem bewusteloos en een hersenbloeding. 

De 41-jarige J.P.J. zat dinsdagmiddag in de beklaagdenbank in de rechtbank in Middelburg. Hij was wat zenuwachtig, maar wilde ook zijn hart luchten. Het was allemaal maar oneerlijk vond hij. Waarom zat hij al 117 dagen vast en zijn buurman nu als vrij man achter hem op de publieke tribune? Hij kon het maar niet begrijpen. 

Hij was die donderdagavond 25 april uitgenodigd door B. voor een potje bier. Gebroederlijk liepen ze naar de supermarkt. Daar koos J. twee tripel-biertjes en zijn buurman Westmalle. Eenmaal thuis bij B. aan de Paulus Potterstraat liep het volledig uit de hand.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement