Volledig scherm
Ontplofte vuilcontainer op nieuwjaarsdag bij dorpshuis 't Meulengat in Sluiskil. © Camile Schelstraete

Burgemeester van Terneuzen tegen stoere taal over vuurwerkverbod

TERNEUZEN - Stoere taal over een vuurwerkverbod is niet besteed aan de Terneuzense burgemeester Jan Lonink. ,,Ik hoor landelijke politici ervoor pleiten, maar als wordt gevraagd hoe dat kan worden gehandhaafd, blijft het vaak angstvallig stil.”

Lonink zei dit donderdagavond in de raadscommissie bestuur en middelen waarbij hij onder meer verwees naar Vlissingen en Rotterdam. Daar wordt door de gemeenteraden nadrukkelijk gesproken over het instellen van een vuurwerkverbod. Lonink gaf niet aan of hij voor of tegen zo'n verbod is. Hij wil afwachten wat de discussie in de landelijke politiek, in de Tweede Kamer, oplevert. Tegelijkertijd liet hij daarbij een waarschuwing horen: ,,Zo'n landelijk verbod moet ook wel handhaafbaar en uitvoerbaar zijn.” Tot nu toe had hij daar onvoldoende over gehoord.

Onrust in Sluiskil

Met oud en nieuw was het in de gemeente Terneuzen onrustig in Sluiskil, met name bij dorpshuis 't Meulengat. Lonink meldde dat naar de situatie in Sluiskil drie strafrechtelijke onderzoeken lopen, onder meer naar de verwonding door vuurwerk van een oudere bewoonster van het bij 't Meulengat gelegen Elisabethhof. ,,De politie geeft voorrang aan deze onderzoeken", aldus de burgemeester. De onrust in Sluiskil had, stelde Lonink, zeker niet alleen met vuurwerk te maken, maar vooral met alcoholmisbruik.

Volledig scherm
Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen. © Jan Lonink