Volledig scherm
Jan Lonink © Boaz Timmermans

Burgemeester Terneuzen sluit vier panden vanwege drugs

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen heeft deze maand vier panden gesloten vanwege drugsovertredingen. Gisteren werd in Terneuzen een woning voor zes maanden verzegeld. Op 9 mei werden panden in Sas van Gent (drie maanden) en Terneuzen (zes maanden) gesloten. En in Axel ging op 6 mei een woning voor drie maanden dicht.

De bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt.

Sluitingen

Sluiting 6 mei: Schuttershofstraat in Axel. Op 27 november 2018 werd een handelshoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen. De woning is voor een periode van 3 maanden gesloten.

Sluiting 9 mei: Rozenstraat in Terneuzen. Op 27 december 2018 werd een handelshoeveelheid softdrugs (1 kilo hennep) aangetroffen. De woning is voor een periode van 6 maanden gesloten, mede vanwege de vondst van een stroomstootwapen.

Sluiting 9 mei: Burgemeester Wautersstraat in Sas van Gent. Op 30 januari 2019 werden er 212 hennepplanten in de woning aangetroffen. De woning is voor 3 maanden gesloten.

Sluiting 23 mei: Grenulaan in Terneuzen. Op 21 november 2018 werd een handelshoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen. De woning is voor een periode van 6 maanden gesloten, omdat er sprake was van recidive.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement