Volledig scherm
© Getty Images

Burgemeester Terneuzen sluit caravan en woning na drugsvondst

HOEK - Burgemeester Jan Lonink van de gemeente Terneuzen heeft afgelopen maand twee woningen gesloten vanwege drugsovertredingen. Dat is vandaag bekendgemaakt. In Hoek werd op 7 oktober een caravan vergrendeld. En in Sluiskil ging op 8 oktober een woning op slot. De sluiting geldt voor drie maanden.

In de caravan aan de Middenweg in Hoek werd op 12 juni 47 gram hennep gevonden. In de woning aan de Kanaalweg in Sluiskil werd een hennepkwekerij met 189 planten gevonden.

De burgemeester mag een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Zo wordt geprobeerd een einde te maken aan de situatie en herhaling te voorkomen.

  1. PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantaine'.
    Podcast

    PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantai­ne'.

    Deze week kwam schrijver Wim Daniëls naar Middelburg voor de PZC/Drvkkerylezing. In gesprek met PZC-verslaggever Jan van Damme vertelde hij over zijn nieuwste boek, de roman ‘Quarantaine’. Bij het gesprek in boekhandel de Drvkkery was met het oog op de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Het interview werd wel opgenomen, zodat geïnteresseerde lezers en alle mensen die dat leuk vinden er toch van kunnen meegenieten.