De winnaars Rutger-Jan Cleiren (rechts) en  Martijn van de Woestijne (midden) naast Nicky van Gremberghe, Zeeuws Meisje.
Volledig scherm
PREMIUM
De winnaars Rutger-Jan Cleiren (rechts) en Martijn van de Woestijne (midden) naast Nicky van Gremberghe, Zeeuws Meisje. © Lex de Meester

Brouwer van suikerspinbier valt in de prijzen. ‘Zeeuws bier zet Zeeland op de kaart’

MIDDELBURG - Heb je het ooit wel eens op? Echt, heus suikerspinbier? Gebrouwen in Groede, uitgeschonken in heel Nederland, België,  Italië, Spanje en Scandinavië. Ga er maar aan staan. Na alle lof en prijzen die de brouwers van Dutch Bargain al hebben, mogen ze zich nu ook Streekproducent van het jaar 2021 noemen. ,,Ja, we doen altijd iets geks.”

  1. Kees en Lenno Hanse op akkerbouw- en energiebedrijf de Willemshoeve: ‘We moeten de wereld kunnen voeden’
    PREMIUM
    Video

    Kees en Lenno Hanse op akkerbouw en energiebe­drijf de Willemshoe­ve: ‘We moeten de wereld kunnen voeden’

    ZIERIKZEE - Het is zo’n ochtend. Lenno heeft net zijn bestelwagen in de kreukels gereden. Het was op de kruising ter hoogte van Colijnsplaat, verkeerslicht op oranje, Lenno dacht doorrijden, zijn voorganger dacht remmen. Maar goed, hij kon ongedeerd met zijn vader mee terug naar hun boerderij bij Zierikzee. Daar is het nog niet gedaan met de rampspoed. We zitten net in de keuken als de buurman belt. Hij is suikerbieten van het land aan het rijden. Zijn kiepkar is van de bemodderde weg in de sloot gegleden. Lenno heeft zijn tractor al gestart.